Kozijnen

Een kozijn is een omlijsting waarin een raam, deur of een ander element is geplaatst. Het dient als ondersteuning en bevestiging voor het raam of de deur en draagt bij aan de stabiliteit en functionaliteit ervan. Kozijnen worden vaak gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, kunststof of aluminium. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Houten kozijnen hebben bijvoorbeeld een natuurlijke uitstraling en kunnen goed worden aangepast aan de gewenste stijl. Kunststof kozijnen zijn daarentegen onderhoudsarm en bieden goede isolatie-eigenschappen. Aluminium kozijnen zijn sterk, duurzaam en kunnen slanke profielen hebben.

Productie van de nieuwste generatie kozijnen 

Wij produceren onze kunststof kozijnen geheel op maat en speciaal voor jou in onze fabriek in Raamsdonksveer. We maken gebruik van de beste profielen en hang- en sluitwerk van Duitse makelij. Zo levert Gealan de meerkamerprofielen die algemeen als de beste worden beschouwd en hang- en sluitwerk van Siegenia en Dr. Hahn.

De nieuwe generatie kozijnen zijn niet alleen functioneel, maar dragen ook bij aan comfort en welzijn. De kozijnen en vensters zorgen voor een aangename woonomgeving met optimale geluidsisolatie, energie-efficiëntie en veiligheid. Het is daarom goed om te investeren in moderne kozijnen en hun oplossingen.

Door te kiezen voor nieuwe kozijnen geef je niet alleen je woning een upgrade, maar ook je levensstijl. Het vermindert energieverspilling en draagt bij aan een duurzamere toekomst. Bovendien zal je de positieve impact direct merken in je portemonnee door de besparing op energiekosten.

Naast het ondersteunen van ramen en deuren, hebben kozijnen ook invloed op de energie-efficiëntie van een gebouw. Goed geïsoleerde kozijnen met dubbel of zelfs drievoudig glas helpen warmteverlies te beperken en geluidsoverdracht te verminderen.

Met de juiste kozijnen creëren we een comfortabele en energiezuinige leefomgeving waar je trots op kunt zijn.

Kozijn in huis van Gealan valanetinov

Wij werken uitsluitend met kwaliteit.

Gealan logo
Siegenia logo
Dr. Hahn logo
Hoppe logo

De keuze van kozijnen en de selectie ervan

Het selecteren van kozijnen is van groot belang, of het nu gaat om nieuwbouw, renovatie of verbouwingen. Of je nu een nieuw huis bouwt of een bestaand gebouw renoveert, de keuze van de kozijnen speelt een cruciale rol. Voor nieuwbouw is het essentieel om je te informeren over de verschillende soorten kozijnen en bij voorkeur advies in te winnen bij onze specialisten. Afhankelijk van de grootte, locatie en structuur van het gebouw zijn er verschillende versies en modellen beschikbaar. Net zoals de voordeur kan ook de keuze van de juiste kozijnen doorslaggevend zijn voor factoren zoals energieverbruik, geluidsisolatie en inbraakbeveiliging.

Kozijnen en venster spelen een cruciale rol in elke woning. Helaas wordt vaak onderschat hoe belangrijk en energiebesparend de juiste kozijnen kunnen zijn. Ze brengen niet alleen licht en warmte in huis, maar hebben ook een grote impact op het energieverbruik, de geluidsdemping en de veiligheid van onze woning. Hoewel oude kunststof kozijnen ook een lange levensduur hebben, kunnen ze niet tippen aan moderne modellen als het gaat om geluidsisolatie. Dit resulteert in energieverlies, wat merkbaar is aan de hogere verwarmingskosten.

Oude PVC-vensters van vóór 1995 bieden bijvoorbeeld aanzienlijk minder warmte-isolatie dan moderne, vergelijkbare producten. Het is duidelijk dat de aanschaf van nieuwe vensters zich financieel al binnen korte tijd terugverdient, aangezien het leidt tot besparingen op de energiekosten.

Huis met gealan kozijnsysteem

Wanneer vervang je je kozijnen 

Oude of slecht geïsoleerde kozijnen verliezen aanzienlijk veel warmte, wat resulteert in hogere verwarmingskosten in vergelijking met nieuwe en hoogwaardige kozijnen. Daarnaast speelt geluidsisolatie een belangrijke rol. Een te hoog geluidsniveau kan al snel leiden tot stress, gezondheidsproblemen en slaapstoornissen. Vooral bij gebouwen die zich in de buurt van drukke straten of stadscentra bevinden, kunnen de juiste kozijnen met geluidsisolatie het algehele welzijn en de gezondheid ten goede komen.

Bovendien zijn oude kozijnen vaak onveiliger, omdat ze gemakkelijker geopend kunnen worden door potentiële inbrekers. Bij het selecteren van kozijnen moet dus ook rekening worden gehouden met dit veiligheidsaspect. Bij het renoveren van een woning is het vaak verstandig om oude kozijnen te vervangen. Naast het financiële aspect spelen ook gezondheid en veiligheid een belangrijke rol die niet over het hoofd mogen worden gezien.

Kozijnen op maat

Dus ook gekleurde vensters bieden de mogelijkheid om een nieuwe uitstraling aan je woning te geven en het interieur te vernieuwen. Kozijnen met ingebouwde ventilatie zorgen voor een goede luchtverversing, wat bijdraagt aan een gezond binnenklimaat en de preventie van schimmelvorming. Ontdek de verschillende opties en kies de kozijnen die het beste passen bij jouw wensen en behoeften. Wij leveren al onze kozijnen en deuren volledig op maat. We komen zelf inmeten of overleggen graag, gebruikmakend van geleverde bouwtekeningen, als het om nieuwbouwprojecten gaat.  

Bij het kiezen van kozijnen is het van groot belang om rekening te houden met factoren zoals energie-efficiëntie, geluidsisolatie en inbraakbeveiliging. Door te investeren in hoogwaardige kozijnen creëer je niet alleen een comfortabele en gezonde woonomgeving, maar verhoog je ook de waarde en veiligheid van je woning. Neem de tijd om de juiste kozijnen te selecteren en geniet van de vele voordelen die ze bieden.

De mogelijkheden bij Valentinov Kozijnen

Naast de traditionele modellen zijn er speciale versies van vensters beschikbaar die zich onderscheiden door hun unieke design of functionaliteit ten opzichte van standaard kunststof kozijnen. Gekleurde kozijnen en ramen oftewel vensters met ramen in een andere kleur geven de woning een geheel nieuwe uitstraling. Hiermee kun je een persoonlijk accent toevoegen en bijvoorbeeld de kleur van de vensters afstemmen op de kleur van de voordeur of gevel. Er zijn verschillende variaties mogelijk, waardoor ook het interieur van de woning een geheel nieuwe look krijgt.

Een andere handige variant zijn vensters met ingebouwde ventilatie. Met behulp van een speciale techniek zorgen deze vensters voor een passende uitwisseling van binnen- en buitenlucht, zonder dat handmatige ventilatie van de woning nodig is. De luchtverversing vindt plaats via kleine, zelfregulerende gleuven in het raam. Een optimale ventilatie draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Bovendien is een juiste ventilatie essentieel in de strijd tegen schimmelvorming in gebouwen.

Valentinov medewerker