Kunststof Deurkozijn

Een kunststof deurkozijn, ook wel bekend als een deuropening of deuromlijsting, is het frame dat een deur ondersteunt en omlijst. Het vormt de opening in een muur waarin de deur wordt geplaatst. Een kunststof deurkozijn van Valentinov kozijnen is gemaakt van de beste kunststof profielen van het Duitse topmerk Gealan en kan verschillende vormen en maten hebben, afhankelijk van het type deur en de gewenste stijl. Ze worden in de fabriek in Raamsdonksveer gemaakt en vaak al binnen 4 weken aan huis geleverd en gemonteerd.

Het kunststof deurkozijn bestaat uit twee verticale zijstijlen, ook wel stijlen genoemd, die aan de boven- en onderkant worden verbonden door een horizontale balk, ook wel de latei genoemd. Deze latei zorgt voor extra stevigheid en draagt het gewicht van het bovenliggende metselwerk. Aan de zijkanten van het deurkozijn kunnen er ook nog stijlen of kozijnpoten worden toegevoegd voor extra ondersteuning. ben je op zoek naar schuifpuien of wil je meer weten over kunststof kozijnen? Bekijk dan de pagina.

Kies hier het type deur inclusief deurkozijn

Voordeuren (altijd naar binnen draaiend)

 • Scharnieren aan de binnenkant
 • Inclusief onderdorpel van ISC Bluestone 
 • Beslag SIEGENIA KFV 5 punt-sluiting 

Beglazing helder of melkglas / melkglas met rand helder verschillende mogelijkheden.

Brievenbus op aanvraag*

Voordeur rechtsdraaiend met 3 ramen links.

Voordeur rechtsdraaiend met 1 raam links.

Voordeur rechtsdraaiend met 4 ramen links.

Voordeur rechtsdraaiend met 1 raam midden.

Voordeur rechtsdraaiend met 3 ramen midden.

Voordeur rechtsdraaiend met 4 ramen midden.

Voordeur linksdraaiend met 1 raam rechts en zijlicht.

Voordeur rechtsdraaiend met 1 raam midden en zijlicht links.

Voordeur linksdraaiend met 3 ramen rechts, zijlicht rechts en bovenraam.

Voordeur linksdraaiend met 4 ramen rechts en bovenraam.

Voordeur linksdraaiend met 4 ramen rechts en bovenraam.

Stolp voordeur inclusief 2 ramen aan beide zijdes.

Binnen 4 weken je bestelling geleverd?

Vraag vrijblijvend een offerte op!

Hoe heb je ons gevonden?

Wij werken uitsluitend met kwaliteit.

Waarvoor dient een deurkozijn

Het deurkozijn speelt een belangrijke rol bij het bieden van stabiliteit en functionaliteit aan de deur. Het zorgt ervoor dat de deur goed kan scharnieren, sluiten en op de juiste manier afgedicht kan worden. Daarnaast draagt het bij aan de esthetiek van de ruimte door de deuropening op een nette en geordende manier te omlijsten. Het scharnieren van de deur kan ook op een mooie manier. Daarvoor gebruiken wij de prachtige scharnieren van Dr. Hahn.

Bij het installeren van een deurkozijn is het belangrijk om nauwkeurige metingen te doen en ervoor te zorgen dat het kozijn waterpas en haaks wordt geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de deur goed kan functioneren en voorkomt problemen zoals klemmen, tocht of scheve sluitingen. Een deurkozijn kan zowel voor binnendeuren als buitendeuren worden gebruikt, en de keuze van het materiaal en de afwerking hangt af van de specifieke vereisten en de stijl van de ruimte. Het is raadzaam om een kozijn en deur door ons te laten installeren of vervangen om ervoor te zorgen dat het correct wordt uitgevoerd en voldoet aan de nodige kwaliteitsnormen.

balkon met kunststof deurkozijn

Voordelen van Gealan Kunststof Deurkozijnen

Gealan is een bekende fabrikant van kunststof deurkozijnen en biedt verschillende voordelen voor huiseigenaren. Enkele voordelen van Gealan kunststof deurkozijnen zijn:

 1. Uitstekende isolatie: Kunststof deurkozijnen van Gealan hebben uitstekende thermische isolatie-eigenschappen. Ze voorkomen warmteverlies en helpen de energie-efficiëntie van een woning te verbeteren, wat kan resulteren in lagere energiekosten.
 2. Duurzaamheid: Kunststof is een duurzaam materiaal dat niet roest, rot of corrodeert. Gealan deurkozijnen zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden, zoals regen, wind en zonlicht, waardoor ze hun oorspronkelijke uiterlijk en functionaliteit behouden.
 3. Onderhoudsgemak: Kunststof deurkozijnen zijn eenvoudig te onderhouden. Ze vereisen geen schilderwerk en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt met water en milde zeep.
 4. Geluidsisolatie: Gealan deurkozijnen kunnen bijdragen aan geluidsisolatie, waardoor geluid van buitenaf wordt verminderd, waardoor een rustigere en comfortabelere leefomgeving ontstaat.
 5. Veiligheid: Deze deurkozijnen zijn doorgaans voorzien van meerpuntssluitingen en andere veiligheidskenmerken, waardoor ze een goede inbraakbeveiliging bieden.
 6. Esthetisch aantrekkelijk: Gealan biedt verschillende ontwerpmogelijkheden voor kunststof deurkozijnen, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden aangepast aan de stijl van de woning.
 7. Milieuvriendelijk: Kunststof deurkozijnen kunnen worden gerecycled, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze zijn voor huiseigenaren die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Het is belangrijk om op te merken dat de specifieke voordelen kunnen variëren, afhankelijk van het specifieke model en de specificaties van de kunststof deurkozijnen die Gealan aanbiedt. Het is altijd een goed idee om te overleggen met een professionele leverancier of installateur om het beste product te kiezen dat aan jouw behoeften voldoet.

kunststof schuifpui systeem

Gealan® S 9000 NL base

Inbouwdiepte 120 mm
Slank kozijn met diepte werking door de 15° schuinte

Kunststof kozijn slim van Gealan

Gealan® S 9000 NL slim

Inbouwdiepte 82,5 mm
Perfect voor strakke moderne gevels

Base of Slim?
Aan jou de keuze.

Het Gealan S9000NL® raamsysteem is namelijk speciaal ontworpen voor de behoeften en eisen van de Nederlandse markt en het voldoet aan alle visuele criteria. Door het 3-dichting-systeem – en in het bijzonder door de innovatieve flexibele middendichting – worden de beste prestaties en waarden op het gebied van thermische isolatie en wind- en waterdichtheid behaald.

Het systeem S 9000 NL is geschikt voor kozijnen, deuren en hefschuifdeuren en is bij ons verkrijgbaar in 2 verschillende vormen.

De meest voorkomende afmetingen voor deurkozijnen in Nederland

In Nederland zijn de afmetingen van deurkozijnen gestandaardiseerd volgens de Nederlandse Norm (NEN). De meest voorkomende afmetingen voor deurkozijnen in Nederland zijn:

 1. Standaard binnendeurkozijn:
  • Hoogte: 231,5 cm
  • Breedte: 93 cm
 2. Standaard buitendeurkozijn:
  • Hoogte: 231,5 cm
  • Breedte: 93 cm

Het is belangrijk op te merken dat deze afmetingen als richtlijn worden gebruikt en dat er variaties kunnen zijn, afhankelijk van de specifieke bouwnormen, architectonisch ontwerp en individuele voorkeuren. Bij het bouwen of renoveren van een woning is het raadzaam om de exacte afmetingen door ons te controleren volgens de geldende bouwvoorschriften en specificaties.

Welk deurkozijn heb je nodig

Om te bepalen welk deurkozijn je nodig hebt, zijn er een paar factoren waarmee je rekening moet houden:

 1. Deurtype: Eerst moet je weten wat voor soort deur je wilt installeren. Is het een binnendeur of een buitendeur? Binnendeurkozijnen verschillen vaak van buitendeurkozijnen vanwege verschillende vereisten op het gebied van isolatie, weerbestendigheid en veiligheid.
 2. Deurmaat: Meet de hoogte, breedte en dikte van de deur op. Het deurkozijn moet geschikt zijn voor de afmetingen van de deur. Zorg ervoor dat je nauwkeurige metingen hebt om een goed passend deurkozijn te selecteren.
 3. Stijl en ontwerp: Denk na over de stijl en het ontwerp van het deurkozijn dat past bij de algehele uitstraling van je huis of ruimte. Er zijn verschillende stijlen beschikbaar, zoals klassiek, modern, landelijk, etc.
 4. Installatievereisten: Houd rekening met eventuele speciale installatievereisten, afhankelijk van de constructie van de muur waarin het deurkozijn wordt geplaatst. Soms kan het nodig zijn om aanpassingen te doen aan de muur om het kozijn correct te installeren.

Het kan handig zijn om informatie in te winnen bij een van onze adviseurs. Wij kunnen je helpen bij het selecteren van het juiste type en de juiste maat deurkozijn op basis van je specifieke behoeften en de kenmerken van de ruimte waarin het wordt geïnstalleerd. Er zijn twee soorten kozijnen: binnenkozijnen en buitenkozijnen. Binnenkozijnen worden geïnstalleerd in uw huis, terwijl buitenkozijnen zich in de muur van uw huis bevinden en dienen als scheiding tussen de binnen- en buitenkant.

Wat kost een deurkozijn
De kosten van een deurkozijn kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het materiaal, de afmetingen, het ontwerp en de kwaliteit. Het is raadzaam om vooraf bij ons te informeren wat de prijzen zijn van de specificaties die je wenst.