Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn ramen en deurkozijnen die gemaakt zijn van een synthetisch materiaal dat bekend staat als kunststof, ook wel PVC (polyvinylchloride) genoemd. Kunststof kozijnen worden veel gebruikt in de bouw en renovatie van huizen en gebouwen.

Kunststof kozijnen bieden gemakkelijk onderhoud en hebben een lange levensduur. Ze worden door ons vervaardigd in een professionele fabriek in Raamsdonksveer, waar regelmatig controles worden uitgevoerd door onafhankelijke partijen. Op deze manier zorgt Valentinov Kozijnen ervoor dat de werkwijze en de kwaliteit van de productielocatie op een hoog niveau blijven. Wij maken gebruik van de profielen van het Duitse topmerk Gealan, waarvan sommige profielen tot de best mogelijke kozijnen kunnen worden gemaakt op het gebied van isolatiewaarde. Onze kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties. Doordat we uit eigen fabriek leveren, kunnen we de levertijd zo kort mogelijk houden en hebben we zicht op het productieproces.

Kies het type kozijn.
Doordat we alles op maat maken zijn alle combinaties mogelijk!

Kunststof kozijn met een Draai-kiepraam (rechts) en vast glas (2 vakken)

Draai-kiepraam (rechts) en vast glas (2 vakken)

kunststof kozijn met een vast raam (1 vak)

Vast raam (1 vak)

Kunststof kozijn met Draai-kiepraam (stolp) binnendraaiend

Draai-kiepraam (stolp) binnendraaiend

Kunststof kozijn met Draai-kiepraam (links) en vast glas (2 vakken)

Draai-kiepraam (links) en vast glas (2 vakken)

Kunststof kozijn met Draai-kiepraam en bovenraam vast glas (2 vakken)

Draai-kiepraam en bovenraam vast glas (2 vakken)

Kunststof kozijn met draai-kiepraam (stolp) en bovenraam vast glas (2 vakken)

Draai-kiepraam (stolp) en bovenraam vast glas (2 vakken)

Draai-kiepraam en vast glas (3 vakken)

Kunststof kozijn met draai-kiepraam en zijraam vast glas (2 vakken)

Draai-kiepraam en zijraam vast glas (2 vakken)

Draai-kiepraam (stolp) binnendraaiend en vast glas (3 vakken)

Draai-kiepraam (1 vak) incl. kozijn van kunststof

Draai-kiepraam (1 vak)

Binnen 4 weken je bestelling geleverd?

Vraag vrijblijvend een offerte op!

Hoe heb je ons gevonden?

Wij werken uitsluitend met kwaliteit.

Waarom kunststof kozijnen?

Ramen en kozijnen spelen doorgaans een belangrijke rol bij het verminderen van de energiekosten in gebouwen en maken het mogelijk om te voldoen aan wettelijke vereisten voor warmte-isolatie. In moderne gebouwen wordt geluidsisolatie steeds belangrijker. Omdat veel mensen in stadscentra of in de buurt van drukke straten wonen, is het van groot belang om omgevingsgeluid zoveel mogelijk buiten te houden. Bescherming en veiligheid zijn essentiële basisbehoeften van mensen.

Het is belangrijk om je comfortabel te voelen in je eigen huis. Bij het ontwerpen van de gevel wordt veel waarde gehecht aan gekleurde ramen en deuren. Op deze manier worden huizen en gebouwen opvallende eyecatchers en krijgen ze hun unieke uitstraling. Dit alles is prima te realiseren met kunststof kozijnen van Valentinov.

Wij leveren al onze kunststof kozijnen en deuren volledig op maat. We komen zelf inmeten of overleggen graag, gebruikmakend van geleverde bouwtekeningen, als het om nieuwbouwprojecten gaat.

kunststof kozijn in woning

Verschillende soorten kunststof kozijnen

We bieden verschillende op maat te bestellen kunststof kozijnprofielen aan. Ons assortiment omvat kunststof deurkozijnen, kunststof raamkozijnen, kunststof schuifpuien en meer!

Je kunt kiezen tussen een vlak profiel en een verdiept profiel. Alle kozijnprofielen kunnen volledig op maat worden samengesteld. Wil je meer weten over de verschillende kunststof kozijnprofielen? Raadpleeg dan onze productinformatie over deze kozijnen of neem gewoon vrijblijvend contact met ons op.

Afhankelijk van je profielkeuze kun je kiezen uit verschillende typen kunststof kozijnen, zoals:

 • Vaste kozijnen: Dit zijn kozijnen zonder bewegende delen, ideaal voor grote raampartijen waar geen ventilatie nodig is.
 • Draaikiepramen: Deze kozijnen kunnen zowel naar binnen draaien als kiepen, waardoor je gemakkelijk kunt ventileren en schoonmaken.
 • Valramen: Dit zijn kozijnen die van boven naar beneden kunnen openen en zijn handig voor bijvoorbeeld bovenverdiepingen.

Daarnaast bieden we ook kunststof deuren en schuifpuien aan. Kunststof deuren zijn duurzaam, isolerend en veilig. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals voordeuren, achterdeuren en tuindeuren. Kunststof schuifpuien zijn ideaal voor het creëren van een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Ze bieden veel lichtinval en zijn gemakkelijk te bedienen.

Onze productieprocessen zijn geoptimaliseerd voor efficiëntie en kwaliteit. We werken met moderne machines en hoogwaardige materialen, waaronder dus de profielen van Gealan en scharnieren van Dr. Hahn, om ervoor te zorgen dat je kunststof kozijnen aan de hoogste standaarden voldoen. Daarnaast streven we naar een snelle levering, zodat je zo snel mogelijk kunt genieten van je nieuwe kozijnen.

Gealan® S 9000 NL base

Inbouwdiepte 120 mm
Slank kozijn met diepte werking door de 15° schuinte

Kunststof kozijn slim van Gealan

Gealan® S 9000 NL slim

Inbouwdiepte 82,5 mm
Perfect voor strakke moderne gevels

Base of Slim?
Aan jou de keuze.

Het Gealan S9000NL® raamsysteem is namelijk speciaal ontworpen voor de behoeften en eisen van de Nederlandse markt en het voldoet aan alle visuele criteria. Door het 3-dichting-systeem – en in het bijzonder door de innovatieve flexibele middendichting – worden de beste prestaties en waarden op het gebied van thermische isolatie en wind- en waterdichtheid behaald.

Het systeem S 9000 NL is geschikt voor kozijnen, deuren en hefschuifdeuren en is bij ons verkrijgbaar in 2 verschillende vormen.

Voordelen op maat gemaakte kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen bieden talloze voordelen. De belangrijkste voordelen zijn de lange levensduur, het gemakkelijke onderhoud en de uitstekende isolatie. Ze vereisen weinig onderhoud, het is voldoende om af en toe met een doek over het kozijn te gaan en het ziet er weer als nieuw uit. Onze kunststof kozijnen hebben een meerkamersysteem dat zorgt voor goede isolatie. Ze zijn geluidsdicht en tochtvrij. Kunststof kozijnen hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele houten kozijnen. Ze zijn duurzaam, onderhoudsarm en hebben een lange levensduur. Kunststof kozijnen zijn bestand tegen weersinvloeden zoals regen, wind en zonlicht, en ze rotten of corroderen niet. Ze hoeven niet te worden geschilderd en zijn gemakkelijk schoon te maken met water en zeep.

Hier zijn de voordelen op een rijtje:

 • Onderhoudsarm
 • Uitstekende isolatie dankzij het meerkamersysteem
 • Optionele houtnerfstructuur en houtlookverbinding voor de uitstraling van houten kozijnen
 • Eenvoudige installatie op locatie, door onze eigen mensen
 • Lange levensduur van gemiddeld 50 tot 75 jaar, een duurzame keuze!
 • Veilig en stevig, inclusief ingebouwd staal
 • Geluidsisolerend dankzij de rubbers in het hele kozijn
 • Recyclebare afvalproducten in de fabriek of op de bouwplaats

Veel gehoorde vraag: Wat is beter, houten of kunststof kozijn?

Kunststof kozijnen zijn relatief onderhoudsvrij, omdat ze niet hoeven te worden geschilderd of behandeld. Ze zijn duurzaam, bestand tegen weersinvloeden en rot en hebben over het algemeen een lange levensduur. Sommige mensen vinden dat kunststof kozijnen minder esthetisch aantrekkelijk zijn en mogelijk niet goed passen bij historische of traditionele gebouwen. De nieuwste kunststof kozijnen echter, hebben een houtlook die niet meer van echt te onderscheiden is. Ook deze kozijnen zouden dus prima in traditionele bouw gebruikt kunnen worden.

Het nadeel van hout is dat het periodiek onderhoud vereist, zoals schilderen of beitsen, om het materiaal te beschermen tegen weersinvloeden en houtrot.