Subsidie kunststof kozijnen

In 2023 kunt u subsidie kunststof kozijnen aanvragen of subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel. Deze maatregel moet u wel hebben genomen na 1 april 2022. U krijgt dan ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Neemt u binnen 24 maanden een 2e (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30% van de isolatiekosten. Deze percentages zijn slechts een schatting. De exacte subsidiebedragen en voorwaarden bij één of 2 (of meer) maatregelen vindt u in de tabel op de pagina van de isolatiemaatregelen.

Als je alleen isolatieglas neemt, kan je ongeveer 15% van de kosten vergoed krijgen. Wil je subsidie aanvragen voor HR++ glas en/of triple glas? Dan moet je minimaal 8 m2 glas vervangen door HR++ glas en/of triple glas. HR++ en Triple glas tellen als 1 maatregel en je kunt de 2 soorten glas dus combineren. Ook het oppervlak van kozijnpanelen en isolerende deuren tel je bij het isolatieglas op.

Je krijgt subsidie voor maximaal 45 m2 isolatieglas, kozijnpanelen en/of isolerende deuren. De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een regeling die het mogelijk maakt korting te krijgen op de kosten voor het laten plaatsen van isolatiemaatregelen in uw woning.

Vraag de subsidie voor kunststof kozijnen aan

Vraag de subsidie uiterlijk binnen 24 maanden na de installatie van de maatregelen aan.

In Nederland zijn er diverse subsidieprogramma’s beschikbaar die huiseigenaren en verhuurders kunnen helpen bij het verduurzamen van hun woningen. Een van de manieren om energie te besparen en de woning duurzamer te maken, is door het plaatsen van kunststof kozijnen met hoogwaardig isolatieglas. Er zijn verschillende subsidieregelingen die dit soort investeringen kunnen ondersteunen, afhankelijk van de lokale en nationale beleidsmaatregelen op dat moment.

Als u onze klant bent en de benodigde informatie voor een subsidieaanvraag heeft ontvangen, kunt u de volgende stap nemen door uw aanvraag in te dienen.

Deur van Gealan

Waarom mijn woning isoleren?

Energiebesparing: Goede isolatie zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat tijdens de winter en minder koelte tijdens de zomer. Hierdoor hoeft je verwarming en airconditioning minder hard te werken, wat resulteert in lagere energierekeningen.

Comfort: Een goed geïsoleerd huis houdt een aangename binnentemperatuur vast, waardoor je comfortabeler kunt leven, ongeacht het weer buiten.

Geluidsisolatie: Isolatie kan ook helpen om geluid van buitenaf te verminderen, waardoor je huis een rustigere en meer ontspannen omgeving wordt.

Milieuvriendelijk: Minder energieverbruik betekent ook een lagere uitstoot van broeikasgassen, waardoor je bijdraagt aan het verminderen van je ecologische voetafdruk.

Waardevermeerdering van je woning: Een goed geïsoleerd huis kan in waarde stijgen, omdat potentiële kopers vaak de voorkeur geven aan energiezuinige woningen.

Vermindering van vochtproblemen: Isolatie kan helpen bij het voorkomen van vochtproblemen, zoals schimmelvorming, doordat koudebruggen en condensatie worden verminderd.

Het isoleren van je woning is dus niet alleen gunstig voor je portemonnee op de lange termijn, maar ook voor je comfort en het milieu. Het is een investering die zichzelf kan terugverdienen en tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere leefomgeving.

Subsidie hoogrendementsglas berekenen

Wil je subsidie aanvragen voor HR++ glas en/of triple glas? Je moet dan minimaal 8 m2 glas vervangen door HR++ glas en/of triple glas. HR++ en Triple glas tellen als 1 maatregel en je kunt de 2 soorten glas dus combineren. Ook het oppervlak van kozijnpanelen en isolerende deuren tel je bij het isolatieglas op.

Je krijgt subsidie voor maximaal 45 m2 isolatieglas, kozijnpanelen en/of isolerende deuren.

Voorbeeld: Je laat 20 m2 HR++ glas plaatsen en 10 m2 triple glas (incl. nieuwe kozijnen). In totaal krijg je dan de volgende subsidie:

€ 23 x 20 m2 voor HR++ glas

€ 65,50 x 10 m2 voor triple glas